Zuidelijke invalswegen naar Dokkum twee weken afgesloten

Door: Redactie 4850 bekeken

112-dokkum Zuidelijke invalswegen naar Dokkum twee weken afgesloten
DOKKUM – Vanwege asfalteer- en onderhoudswerkzaamheden zijn vanaf maandag 13 mei 2019, tot en met vrijdag 24 mei 2019 de zuidelijke invalswegen naar -en vanaf- Dokkum afgesloten.

Murmerwoudsterweg
De Murmerwoudsterweg N356, vanaf de rotonde bij het politiebureau tot aan de rotonde bij de Lauwersseewei N361 wordt vanaf maandagochtend 07:00 uur afgesloten. De planning is, dat vrijdag 24 mei rond 16:00 uur het verkeer weer over de weg kan.

Lauwersseewei
Vanaf de rotonde Lauwersseewei, nabij de carpoolplaats, tot aan de rotonde nabij de Sintrale As worden eveneens wegwerkzaamheden uitgevoerd. Ook zal deze weg vanaf maandagochtend 13 mei  07:00 uur tot vrijdagmiddag 24 mei 16:00 uur afgesloten zijn.

Carpool
Ook de carpool is afgesloten vanaf maandag 13 mei 07:00 uur, tot en met vrijdag 24 mei 17:00 uur. Wilt u dus carpoolen, is het nodig een andere locatie uit te zoeken.

Hulpdiensten
Voor de hulpdiensten wordt ten tijde van de werkzaamheden een zogenoemde by-pass aangelegd, zodat zij tijdens spoedritten wel zo snel mogelijk op plaats van bestemming kunnen arriveren.

Omleidingen
Om Dokkum aan de zuidkant te kunnen bereiken is omrijden via de Rondweg Zuid-Oost van Dokkum nodig, als u vanaf de Sintrale As komt. U kunt dan via de Strobosserweg, richting de zuidkant van Dokkum rijden.

Om vanaf de Zuiderschans richting Damwâld te gaan is het verstandig om om te rijden via de Rondweg-West, Birdaarderstraatweg, dan bij Sybrandahûs linksaf de Trekwei op en dan via de Melkemawei, De Kapelle, De Hearewei rijdt u zo Damwâld binnen.

Vanuit de Dokkumer binnenstad, of vanuit het Fûgellân naar Damwâld? Neem dan de kluifrotonde bij Pranger-Rosier, richting de Rondweg Zuid-Oost, de Sintrale As en via de Kostverloren, rijdt u richting de Koailoane. Op de Koailoane slaat u rechtsaf richting de Haadwei en volgt u de borden naar Damwâld.

Busvervoer
Mocht u met de lijnen vanaf Dokkum-station reizen, plan dan uw reis via de 9292-app. Ook via www.arriva.nl is het plannen van de reis ‘appeltje-eitje’. Hieronder een overzicht met de vervallen haltes, voor scholieren richting Leeuwarden is dit ook belangrijk om in je op te nemen.

Lijn 51
Vervallen haltes
Tolhuis , Politiebureau, Harddraversdijk, Dongeraheem, Zwaluwstraat.
Advies
Dockaheem, Bronlaan, Woudpoort Drs. van Tuinenleane, deze haltes worden in de tegengestelde richting gereden

Lijn 55
Vervallen haltes
Tolhuis, Politiebureau, Sionsberg, Watertoren.
Advies
Station

Lijn 155
Vervallen haltes
Tolhuis, Politiebureau, Sionsberg, Watertoren.
Advies
Station

Lijn 355
Vervallen haltes
Tolhuis, Politiebureau, Sionsberg, Watertoren.
Advies
Station

Lijn 651
Vervallen haltes
Tolhuis, Politiebureau, Sionsberg, Watertoren
Advies
Zwaluwstraat, Dongeraheem, Harddraversdijk, Bocksmeulen

Lijn 655
Vervallen haltes

Tolhuis, Politiebureau, Sionsberg, Watertoren.
Advies
Station

Foto's: Ben de Jager