Twintigtal inbraken in de regio in afgelopen weken; iedereen opgelet

Door: Redactie 4771 bekeken

112-dokkum Twintigtal inbraken in de regio in afgelopen weken; iedereen opgelet
NOARDEAST-FRYSLÂN – Vanaf midden juni tot aan de dag van vandaag is het raak met inbraken en pogingen tot inbraken in onze regio. Wat aantallen betreft loopt Dokkum aan kop, met zeven woninginbraken en twee pogingen tot inbraak. In Damwâld werd er tot nog toe drie keer ingebroken en tweemaal een poging gedaan.

De Westereen werd afgelopen weken tweemaal opgeschrikt door een woninginbraak. Ook Buitenpost werd tweemaal getroffen. In Burgum werden eveneens twee inbraken gepleegd en eenmaal een poging tot woninginbraak gedaan.

De dieven hebben eveneens toegeslagen in Oudwoude, waar een woning overhoop werd gehaald. In Twijzelerheide werd tot slot nog een poging tot woninginbraak gedaan.

Bij de woninginbraken wordt veelal een puinhoop gemaakt van de woning en worden meestal alle geld en goud-bezittingen meegenomen. Eenmaal werd er bij een inbraak in Dokkum een auto gestolen, een BMW 2-serie met het kenteken 6-ZFK-14. Deze is tot nog toe niet aangetroffen.

De politie surveilleert extra, maar hebben de dieven nog niet kunnen aanhouden. Mocht u informatie hebben omtrent de inbrekers, of verdachte situaties zien. Geef het aan bij de politie via 112 en vermeld het eveneens in de Whatsapp-buurtpreventie groep van uw wijk. Hierdoor kunnen meerdere mensen blijven uitkijken naar het voertuig en/of de personen.

Wilt u meer informatie over hoe u zich kunt 'wapenen' tegen een woninginbraak? Kijk dan op https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html voor handige tips en tricks.

De cijfers zijn afkomstig vanuit de 'misdaad in je straat-kaart' van de politie. Mogelijk zijn er nog meer inbraken geweest, maar is daar nog geen aangifte van gedaan. Doe bij een woninginbraak altijd aangifte. 

In onderstaande Facebook-video zijn twee mannen te zien die probeerden in te breken op de Flecht in Dokkum.