Vrouw ernstig gewond na eenzijdig ongeval op N358

Door: Redactie 2817 bekeken

112-dokkum Vrouw ernstig gewond na eenzijdig ongeval op N358
BOLLINGAWIER - Op de N358 tussen Ternaard en Oosternijkerk is woensdagmiddag een vrouw zwaargewond geraakt. Volgens ooggetuigen raakte zij met haar rechterwielen in de berm, waarna ze tegenstuurde naar links en zo op de linker weghelft terechtkwam. Vervolgens stuurde ze opnieuw tegen naar rechts, waardoor de automobiliste een tegemoetkomende auto kon ontwijken. 

Bij de stuurcorrectie naar rechts raakte ze in de berm en botste vervolgens op een dam naar een weiland, waarna ze tot stilstand kwam in de sloot. De brandweer van Ternaard, twee ambulances, de politie en het Mobiel Medisch Team kwamen met spoed ter plaatse om de vrouw te bevrijden. 

Het brandweervoertuig van Ternaard werd opgesteld en met behulp van een lier kon de auto gauw uit het water gesleept worden. De vrouw is vervolgens bevrijd en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Kort daarna arriveerde de traumahelikopter en ontfermden ook de arts en de verpleegkundige van het Mobiel Medisch Team zich over de automobiliste. Zij is per ambulance, met spoed, overgebracht naar het UMC in Groningen. 

Een aanrijdingsselecteur en de Verkeersongevallen Analyse kwamen ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval. De weg was ten tijde van het ongeval gestremd voor het verkeer. 

© Stockfoto: 112 Dokkum