Twintig jaar celstraf voor weduwe van Seggeren

Door: Redactie 1510 bekeken

112-dokkum Twintig jaar celstraf voor weduwe van Seggeren
LEEUWARDEN - De rechtbank in Leeuwarden heeft donderdag uitspraak gedaan in de zaak-Van Seggeren. De 35-jarige Duitse weduwe van het slachtoffer moet van de rechter twintig jaar de cel in. "Moord met voorbedachten rade is bewezen, ze heeft haar kinderen hun vader ontnomen", zei de rechter.
Het Openbaar Ministerie eiste een maand geleden een celstraf van 20 jaar tegen de vrouw. Officier van justitie Henk Mous verweet haar moord in vereniging (met anderen). Van Seggeren werd na het bezoeken van een muziekfestival in de nacht van 8 op 9 juli 2017 in een weiland aan de Fogelsang in De Westereen de schedel ingeslagen.

De rechtbank acht dat de medeplichtigheid van andere betrokkenen niet kan worden bewezen, al zijn er volgens voorzitter Kees Post wel aanwijzingen dat zij hulp heeft gehad. De immateriele schade voor de familie van Tjeerd van Seggeren is door de rechtbank toegewezen voor ongeveer €20.000,- per persoon. De schadeclaims van de kinderen kan de rechtbank op dit moment niet beoordelen, daarvoor moeten zij naar de civiele rechter.
 
© Stockfoto: 112 Dokkum