Aanhoudingen Noordoost Fryslan

Door: Ben de Jager 1525 bekeken

112-dokkum Aanhoudingen Noordoost Fryslan
NOORDOOST FRYSLÂN- In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op verschillende plaatsen in de regio meerdere mensen aangehouden. De mensen werden onder andere aangehouden voor belediging, rijden onder invloed en vernieling.
Belediging te Dokkum Afgelopen nacht surveilleerden agenten door het centrum van Dokkum, toen een man de middelvinger naar hen opstak. De 50-jarige man uit Nieuw-Amsterdam werd hierop aangehouden en mocht na verhoor het bureau, met een proces-verbaal, verlaten.
Onenigheid te Dokkum Diezelfde nacht kregen agenten een melding over een persoon die vervelend zou zijn geweest in een horecagelegenheid. Ter plaatse wilden zij met de desbetreffende man in gesprek gaan, maar dit was niet mogelijk. Een bekende van de man bemoeide zich namelijk ook met de pogingen om een gesprek aan te gaan. Uiteindelijk leidde dit tot de aanhouding van beide mannen, waarbij één zich hevig verzette. De twee mannen, 22 en 24 jaar en afkomstig uit Dokkum, zijn ingesloten voor nader onderzoek. Rijden onder invloed Noardburgum Op de Westersingel zagen politieagenten een voertuig rijden en hielden deze staande. Een blaastest gaf een "A-indicatie" bij de beginnend bestuurder aan, en deze werd vervolgens aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich, maar kon onder controle worden gebracht. Aan het bureau blies de 21-jarige verdachte 285 ug/l en mocht na verhoor het bureau verlaten. Er zal nog proces-verbaal worden opgemaakt. Vernieling auto De Westereen Afgelopen nacht kregen agenten een melding over een vernielde auto aan de Suder Stationstrjitte. Ter plaatse werd aangifte opgenomen en enkele getuigen gehoord. In de omgeving werd even later ook de verdachte aangetroffen en aangehouden. Dit betrof een 29-jarige inwoner van de gemeente Kollumerland c.a. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek. Bron: Politie Noordoost