Noardeast-Friezen (20 en 26) zijn rijbewijzen vermoedelijk lang kwijt na forse overtredingen

Door: Redactie 2033 bekeken

112-dokkum Noardeast-Friezen (20 en 26) zijn rijbewijzen vermoedelijk lang kwijt na forse overtredingen
LEEUWARDEN - Woensdagavond werd het verkeersteam van politie Noord-Nederland ingehaald op de Wâldwei - N31 door een 26-jarige automobilist uit de gemeente Noardeast-Fryslân. De man reed gemiddeld 165 kilometer per uur, waar 100 kilometer per uur is toegestaan. 

Naast een proces-verbaal voor de forse snelheidsovertreding krijgt de inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân nog twee proces-verbalen. Hij reed op het moment van besturen zonder rijbewijs en er was een ontzegging van het besturen van een motorrijtuig opgelegd, ook daar hield hij zich niet aan. Al met al een zware bekeuringen. 

Ook een 20-jarige Noardeast-Fries moet rijbewijs inleveren
Dinsdagmiddag werd met een lasergun de snelheid gemeten van een personenauto die reed op de Kleasterdyk tussen Wanswert en Marrum. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van de gemeente Noard-East Fryslân, reed daar 139 kilometer per uur. Op de Kleasterdyk is 80 kilometer per uur toegestaan. Op de Nieuweweg in Marrum moest de man zijn rijbewijs inleveren bij de agenten. De beginnend bestuurder verklaarde dat hij kortgeleden ook al was bekeurd voor een snelheidsoverschrijding van 49 kilometer per uur. De politie: "Zijn roze pasje zal hij voorlopig wel even kwijt zijn."

Bron: Teamverkeer Noord-Nederland