23-jarige Kollumerzwager komt om het leven op A99 bij Haar

Door: Redactie 3226 bekeken

112-dokkum 23-jarige Kollumerzwager komt om het leven op A99 bij Haar
HAAR(DE) - Een 23-jarige man uit Kollumerzwaag is vrijdag op zaterdagnacht om het leven gekomen op de A99 nabij Haar in Duitsland. Twee andere betrokkenen raakten gewond, zo meldt de Duitse nieuwssite Rosenheim24.DE.

Op de ring om München richting Neurenberg reed de man, samen met een bijrijder in zijn Chevrolet en raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. Via de vangrail in de midden van de weg kantelde het voertuig op de andere rijbaan. Een andere automobilist, die in tegengestelde richting reed kon de auto van de Kollumerzwager niet meer ontwijken en botste volledig in de flank. De bestuurder uit Kollumerzwaag overleed op de ongevalslocatie. De bijrijder in het voertuig is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in München. Ook de bestuurder van het voertuig die de auto niet meer kon ontwijken is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. 

De snelweg werd vijf uren afgesloten voor onderzoek en bergingswerkzaamheden. De verkeerspolitie van Hohenbrunn is nog druk bezig met het onderzoek en heeft ook een getuigenoproep gedaan om zo inzicht te krijgen in de oorzaak van het dramatische ongeval.