Vele mensen op de been, tegen alle adviezen in: Politie sluit veerdam af

Door: Redactie 3437 bekeken

112-dokkum Vele mensen op de been, tegen alle adviezen in: Politie sluit veerdam af
HOLWERD/LAUWERSOOG/RINSUMAGEAST - De politie van Noordoost Fryslân heeft zondag in de loop van de middag de veerdam van Holwerd naar Ameland afgesloten voor alle verkeer.  Bij de Grandyk wierp de politie een blokkade op om auto's en fietsers tegen te houden. 

Ondanks alle oproepen van de overheid om er niet op uit te gaan en afstand te houden werd het op de veerdam tegen half vier erg druk en werd besloten in te grijpen met maatregels.

Burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân had ook deze melding doorgekregen en twitterde: “Van gemeentelijke toezichthouders & @Politie_NOF hoor ik dat het op sommige plaatsen toch behoorlijk druk wordt, zoals bij de Pier van Holwerd. Ik vraag iedereen echt zoveel mogelijk thuis te blijven. Alleen zo voorkomen we dat de komende tijd dit soort gebieden afgesloten moeten worden.”

Naast de Holwerter Pier kwamen er bij de gemeente ook meldingen binnen van grote drukte bij het Eeltjemar. Of daar ook maatregelen zijn genomen, is nog onbekend. Ook de Haven op Lauwersoog was erg druk en is daarom eveneens afgesloten. 

Foto's: Ate Atema