Groot politie-onderzoek na vermoedelijke woningoverval De Westereen

Door: Redactie 1734 bekeken

112-dokkum Groot politie-onderzoek na vermoedelijke woningoverval De Westereen
DE WESTEREEN – Een bewoonster aan de Parkloane in de Westereen is dinsdagochtend vermoedelijk overvallen in haar woning. De politie is een groot onderzoek gestart. De politie vroeg uit te kijken naar twee verdachten, deze zijn voor zover bekend nog niet aangehouden. 

Rond half negen kwam er op de meldkamer een melding binnen van een woningoverval. De politie kwam met vele eenheden ter plaatse en maakte rondom de woning een plaats-delict. Ook verschillende rechercheurs van de Forensische Opsporing kwamen ter plaatse om eventuele sporen veilig te stellen. Een ambulance kwam daarnaast uit voorzorg ter plaatse, voor de bewoonster die overvallen zou zijn. 

Getuigen konden melden dat er eerder op de woensdagochtend ook al politie in de straat aanwezig was, naar aanleiding van een melding van diefstal. Of de zaken een verband hebben is nog onbekend. Een andere inwoner van het dorp meldde dat hij de signalementen van de verdachten herkende en dat hij ze maandag al in het dorp uit een bus had zien komen. 

Naast onderzoek ter plaatse, werd er door de politie in samenwerking met de meldkamer ook een Burgernet-melding opgezet. Het zou gaan om twee licht getinte mannen van ongeveer 18 jaar, zij zouden beide kort zwart haar hebben. Daarnaast zou men een blauwe trainingsjas en een zwarte trainingsbroek dragen. Mensen die dinsdagmorgen tussen 06:00 en 08:30 uur wat mogelijk verdachts gezien hebben, worden door de politie gevraagd contact op te nemen via het telefoonnummer 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Foto's: NieuwsuitKollum