Ferwerter (34) twee weken langer vast voor poging doodslag en brandstichting Dokkum

Door: Redactie 2994 bekeken

112-dokkum Ferwerter (34) twee weken langer vast voor poging doodslag en brandstichting Dokkum
LEEUWARDEN - De rechter-commissaris heeft de voorlopige hechtenis van de 34-jarige verdachte uit Ferwert verlengd met 14 dagen. Hij wordt verdacht van poging doodslag op de 29-jarige bewoonster van de woning aan de Schans in Dokkum. Vervolgens zou hij de woning in brand hebben gestoken, hij wordt namelijk ook verdacht van brandstichting. 

Het 3-jarige meisje lag tijdens het uitbreken van de brand in haar slaapkamer, zij kon door de brandweer worden gered. Het meisje raakte lichtgewond, zij heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten. De moeder raakte zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis. 

Onderzoek nog steeds gaande
De recherche was ook vrijdag nog bezig met het onderzoek in en rondom de woning in de wijk het Fûgellân in de stad. De politie is daarnaast nog naarstig op zoek naar meer informatie over een donkergrijze Volvo V50 van het bouwjaar 2007. Deze heeft ook een rol in het onderzoek. Mensen die het voertuig in de nacht van 26 op 27 april hebben zien rijden, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Een opvallend detail: het voertuig had een fietsendrager op de trekhaak. 

Foto: 112 Dokkum