Negen verdachten in een van grootste drugszaken ooit in Fryslân langer vast

Door: Redactie 2126 bekeken

112-dokkum Negen verdachten in een van grootste drugszaken ooit in Fryslân langer vast
NOARDBURGUM/LEEUWARDEN/WESTERGEAST - De rechtbank Noord-Nederland heeft beslist dat de op 2 maart in een drugsonderzoek aangehouden verdachten nog langer in voorlopige hechtenis moeten blijven. In het gehele onderzoek werd een zogenoemde Criminele Burgerinfiltrant ingezet, dit was voor het eerst in 20 jaar. 

Het onderzoek van politie en Openbaar Ministerie Noord-Nederland naar internationale drugshandel dat begin maart 2020 leidde tot arrestaties en het onderscheppen van een partij van bijna 100 kilo amfetamine is nog steeds gaande.

Meerdere verdachten zijn in de tussentijd aangehouden en verhoord. Vorige week vrijdag werd een 46-jarige verdachte uit Leeuwarden aangehouden die tot dan toe uit handen van de politie wist te blijven. Deze verdachte is donderdag voorgeleid bij de rechter commissaris en voor 11 dagen in bewaring gesteld.

Op 12 juni zal de eerste pro forma zitting in het onderzoek plaatsvinden in Leeuwarden. In totaal zitten nog negen verdachten vast. Het rechercheteam sluit meer aanhoudingen niet uit.

Foto's: Auke Jan Pruis & Openbaar Ministerie