Opnieuw inbraak bij Herstel Friesland aan Hogedijken; tientallen telefoons buitgemaakt

Door: Redactie 2927 bekeken

112-dokkum Opnieuw inbraak bij Herstel Friesland aan Hogedijken; tientallen telefoons buitgemaakt
Dokkum - Opnieuw is er op een merkwaardige manier ingebroken bij Herstel Friesland aan de Hogedijken in de Stad. De twee mannelijke dieven zijn met behulp van een tuinbank en andere materialen tot de hoogte van het raam gekomen. Het raam werd vervolgens gesloopt en tientallen telefoons werden gestolen. De inbraak was in de nacht van zondag op maandag tussen half drie en kwart over drie. 

Een vijftal politie-eenheden kwamen op de melding af, maar hebben de dieven die lopend vanaf het bedrijf aan de Hogedijken naar de Kostverloren, nabij de Sintrale As, niet kunnen aanhouden. De dieven zijn onder andere over de Sintrale As gelopen en hebben meermaals in de berm een schuilplaats gezocht. 

Op de Kostverloren is er een tijdje gewacht op -vermoedelijk- een vluchtauto. De winkel is maandag gesloten, in verband met sporenonderzoek door de recherche. Mocht u afgelopen nacht iets opvallends hebben gezien, neem dan contact op met Politie Noord-Nederland via 0900-8844. 

Later in de middag zullen de camerabeelden beschikbaar worden gesteld. Aan een ieder, blijf alert op verdachte situaties. 

Oktober 2017
In het najaar van 2017 zijn ook verschillende telefoonzaken in Dokkum de dupe geworden van inbrekers. Ook toen zijn de inbrekers met behulp van pallets en tuinbanken de zaak aan de Hogedijken binnengekomen. 

Foto's: Ingezonden