Twee gewonden bij fors ongeval op N356 tussen Dokkum en Holwerd

Door: Redactie 2657 bekeken

112-dokkum Twee gewonden bij fors ongeval op N356 tussen Dokkum en Holwerd
FOUDGUM – Op de Francois Haverschmidtwei N356 tussen Dokkum en Holwerd, ter hoogte van Foudgum, zijn dinsdagochtend twee voertuigen frontaal met elkaar in botsing gekomen. Een voertuig raakte op zijn kant door de klap.

De hulpdiensten, waaronder de brandweer van Dokkum, Ternaard, meerdere ambulances, de politie en een specialistisch hulpverleningsvoertuig uit Leeuwarden werden rond tien over elf gealarmeerd voor het ongeval. Allen spoedden zich ter plaatse.

Eenmaal aangekomen bleken er twee personen gewond te zijn geraakt bij de aanrijding, zij zaten verdeeld over twee voertuigen. De beide slachtoffers zijn behandeld door het ambulancepersoneel en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer van Dokkum kwam ter plaatse, maar hoefde verder niet in actie te komen. De manschappen en voertuigen van zowel Ternaard als Leeuwarden werden onderweg naar de melding afgemeld.

De weg tussen Dokkum en Holwerd in de richting van Holwerd was vanaf de kruising met de Doekemawei afgesloten en het verkeer moest een alternatieve route nemen. Het verkeer uit de andere rijrichting werd omgeleid via de parallelweg. De Verkeersongevallen Analyse heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Foto's: Ate Atema & Jelke Jongsma