Bomen plaatsen en onkruidbranden zorgt voor gasbrand

Door: Ate Atema 1719 bekeken

112-dokkum Bomen plaatsen en onkruidbranden zorgt voor gasbrand
DE WESTEREEN – Door het plaatsen van boompjes in combinatie met onkruidbranden is maandag een gasbrand ontstaan in de tuin van een woning aan de Postdostrjiite.

De brand ontstond nadat mensen van een hoveniersbedrijf bomen in de tuin hadden geplaatst en tijdens het inslaan van de palen een gasleiding hadden geraakt. Dit werd door niemand opgemerkt en de bewoonster wilde later niets vermoedend het onkruid wegbranden. Hierdoor vatte het gas vlam en ontstond er brand in de tuin.

Net na twee uur in de middag werd het brandweerkorps van De Westereen in eerste instantie gealarmeerd voor een buitenbrand. Bij aankomst werd bij de brandweerlieden ook duidelijk dat dit om een gasbrand ging. De hulp van de officier van dienst werd ingeschakeld en ook Stedin werd gealarmeerd om het gas af te sluiten. De brandweer kon in de tussentijd verder niets doen dan wachten op de Stedin en een raam van de woning koelen.

Nadat Stedin was gearriveerd heeft men het gas afgesloten, zodat de brandweer het vuur kon doven. De leiding werd vervolgens ook door het gasbedrijf gerepareerd.

© Foto's: Ate Atema