Buurtbewoners ontdekken rokende boom in Broeksterwâld

Door: Ate Atema 1009 bekeken

112-dokkum Buurtbewoners ontdekken rokende boom in Broeksterwâld
BROEKSTERWÂLD – Buurbewoners van de Meekmastrjiite hebben dinsdag aan het eind van de middag een brand ontdekt. Uit een holle boom kwam nogal wat rook vrij wat de buurtbewoners liet besluiten om de brandweer in te schakelen.

Het brandweerkorps van Damwâld werd rond 17:45 uur gealarmeerd voor een melding van een buitenbrand. De brandweerlieden waren vlot ter plaatse en aangekomen op het adres werd hen ook duidelijk dat de boom aan het roken was. Buurtbewoners hadden vooraf al een ladder erbij gehaald en de brandweer heeft hier gebruik van gemaakt. Met een hogedrukstraal heeft de brandweer zodoende een poging van bovenaf kunnen doen om de brand te doven. Omdat dit geen effect bleek te hebben heeft men een stukje uit de boom gezaagd om een gat te creëren.

Nadat de brandweerauto weer bijgevuld was met water werd er met een lagedrukstraal een tweede poging ondernomen om gehele boom vol te pompen met water. Deze methode had vervolgens wel effect en het vuur werd op deze manier gedoofd.

Hoe de brand in de boom heeft kunnen ontstaan is niet geheel duidelijk, maar mogelijk heeft het wel een menselijke oorzaak gehad. De brandweer heeft de gemeente ingelicht en die zal de volgende dag een beslissing nemen wat er met de boom zal worden gedaan. Voor de brandweer zat het klusje er na een uurtje op.

© Foto's: Ate Atema