Opnieuw broeibulten in brand; brandweer uren bezig

Door: Ate Atema 1138 bekeken

112-dokkum Opnieuw broeibulten in brand; brandweer uren bezig
METSLAWIER – Nadat er in de nacht van vrijdag op zaterdag twee broeibulten in de brand stonden in Dokkum, was het afgelopen nacht ook raak langs de Lauwersseewei – N361 nabij Metslawier. Hier stonden eveneens twee broeibulten pal naast elkaar in brand.

Net na half vijf in de nacht werden de vrijwilligers van brandweer Anjum gealarmeerd om naar de Lauwersseewei – N361 te gaan. Aangekomen op het adres stonden naast de bushalte nabij de rotonde twee broeibulten in de brand. De brandweer heeft het met een aantal stralen de brand bestreden en in ieder geval het vuur onder controle gebracht. Vanwege de warmte van binnen in de bulten en de vele rook en stoomvorming werd besloten om beide bulten helemaal uit elkaar te trekken.

De brandweer heeft via een medewerker van provincie Fryslân een loonbedrijf in kunnen laten schakelen om met behulp van een shovel beide bulten uit elkaar te halen. Met behulp van een grijper werden de bulten uit elkaar gehaald en heeft de brandweer in de tussentijd het stro nat gemaakt.

Na een klus van drie en een half uur waarbij alles uit elkaar was gehaald is en het inmiddels al daglicht geworden was, kon de brandweer alles inpakken en terugkeren naar de kazerne.

© Foto's: Ate Atema