Auto van de weg en raakt deels te water

Door: Ate Atema 1650 bekeken

112-dokkum Auto van de weg en raakt deels te water
FEANWÂLDEN – Aan het Butefjild tussen de bebouwde kom van Feanwâlden en de splitsing naar Munein en Broeksterwâld heeft in de nacht van zondag op maandag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Hierbij is een auto gedeeltelijk in het water terecht gekomen.

Het ongeval ontstond toen de dame met haar auto over het Butefjild reed en plotseling van de weg raakte. De auto kwam eerst in de rechter berm terecht en vervolgens kwam de auto uiteindelijk via het talud half in het water tot stilstand.

Bij de hulpdiensten kwam omstreeks vier uur de alarmering binnen en naast de politie en ambulance werden ook de duikers uit Leeuwarden, oppervlakte redders van Burgum en het brandweerkorps van Damwâld gealarmeerd. Ook werd het traumateam per helikopter opgeroepen, maar die zijn uiteindelijk niet opgestegen.

Bij aankomst van de hulpdiensten werd de situatie van het ongeval al gauw duidelijk en kon men concluderen dat er geen redding noodzakelijk was, omdat de bestuurster het voertuig inmiddels al had verlaten. Met de schrik in de benen werd de vrouw in de nabij gelegen woning opgevangen om op te warmen.

De politie is uiteindelijk ter plaatse gebleven om het ongeval af te handelen en de bergingsdienst in kennis te stellen.

© Foto's: Ate Atema