Bestelbus komt op de zijkant in sloot terecht

Door: Ate Atema 1077 bekeken

112-dokkum Bestelbus komt op de zijkant in sloot terecht
BRANTGUM – Op de Fjilbuorsterwei de weg te tussen de bebouwde kom van Brantgum en Hantum heeft vrijdagochtend een ongeval plaatsgevonden. Hierbij is een auto van de weg geraakt en op zijn zij in de sloot tot stilstand gekomen.

Omstreeks half twaalf werd er alarm geslagen en werden hulpdiensten van verschillende disciplines gealarmeerd. Naast de politie en ambulance, werd ook het brandweerkorps van Ternaard, oppervlakte redders uit Burgum en duikers en een hulpverleningsvoertuig vanuit Leeuwarden gealarmeerd. Ook was het mobiel medisch team per helikopter aanvliegend.

Na enkele minuten werd duidelijk dat de ernst van situatie afgeschaald kon worden en dat een groot deel van de hulpdiensten afgemeld kon worden. Bij aankomst op de locatie werd duidelijk dat in de sloot naast de Fjildbuorsterwei een bestelbus op de zijkant lag. De bestuurder van het voertuig verloor even daarvoor de macht over het stuur en kwam zodoende in de sloot tot stilstand.

Of er personen gewond zijn geraakt en/of meegenomen zijn naar het ziekenhuis is niet duidelijk. De politie heeft het ongeval verder afgehandeld en gewacht tot dat de bergingsdienst ter plaatse kwam.

© Foto's: Ate Atema