Hulpdiensten middernacht ingezet voor 'huilende baby'

Door: Ate Atema 977 bekeken

112-dokkum Hulpdiensten middernacht ingezet voor 'huilende baby'
GYTSJERK – Bij het tankstation aan de Trynwaldsterdyk zijn de hulpdiensten zondag op maandag rond middernacht in actie gekomen vanwege een 'huilende baby' in een container. Hierbij moest een container door de brandweer opgebroken worden om duidelijkheid te verschaffen over de situatie.

Omstreeks kwart over twaalf kwam de oproep binnen en zowel politie, ambulance als de brandweer van Gytsjerk werden naar het tankstation gestuurd. Eenmaal aangekomen werd duidelijk dat het incident zich afspeelde in een kledingcontainer en dat er een huilende baby te horen zou zijn. De brandweer heeft hierbij de container opgebroken en vervolgens een aantal vuilniszakken eruit gehaald. Tijdens het speurwerk werd duidelijk dat de huilende baby in de container een speelgoedpop betrof en dat het geen echt mensenleven was.

De ambulance hoefde geen patiënt mee te nemen en kon daarom al gauw leeg terugkeren. Nadat alle afvalzakken weer terug in de container waren gegooid zijn ook de brandweer en politie weer teruggekeerd en kon het incident afgehandeld worden.

© Foto's: Ate Atema