Brandweer ingezet voor los zittend dakleer op dakkapel

Door: Ate Atema 993 bekeken

112-dokkum Brandweer ingezet voor los zittend dakleer op dakkapel
DOKKUM – Los zittend dakleer op een dakkapel heeft er donderdag tijdens de harde wind voor gezorgd dat het brandweerkorps van Dokkum ingezet moest worden. Het dakleer zat in eerste instantie los, maar waaide door de krachtige wind uiteindelijk weg.

Net na twaalf uur kwam de oproep binnen en werd het brandweerkorps van Dokkum naar het opgegeven adres gestuurd. Bij aankomst werd duidelijk dat het dakleer van een dakkapel los zat en dreigde weg te waaien. Omdat het voorval zich op hoogte afspeelde, werd daarvoor gebruikelijk de hoogwerker van het eigen korps ingeschakeld.

Nog voordat de hoogwerker ter plaatse kon zijn en zich op kon stellen, rukte de krachtige wind het dakleer al los van het dakkapel en waaide uiteindelijk weg. Nadat de hoogwerker ter plaatse was werden er enkele stenen bij elkaar gelegd en samen met een dekzeil mee naar boven genomen.

Het zeil werd met behulp van spijkers en de stenen vast gemaakt en moest voorkomen dat er lekkage zou ontstaan. Nadat dit gedaan was zat de klus erop en kon de brandweer terugkeren.

© Foto's: Ate Atema