Ongeval op Sintrale As De Falom na plaatselijke hagelbui

Door: Ate Atema 1159 bekeken

112-dokkum Ongeval op Sintrale As De Falom na plaatselijke hagelbui
DE FALOM – Op de Sintrale As – N356 ter hoogte van het fauna-aquaduct heeft woensdagmiddag een verkeersongeval plaats gevonden. Hierdoor waren twee rijstroken tijdelijk geheel afgesloten en ontstond er een lange file.

Het ongeval ontstond omstreeks één uur toen twee voertuigen op de rijstroken van De Westereen richting Dokkum reden. Door een plaatselijke hagelbui die er was ontstaan raakten door de gladheid van het wegdek beide voertuigen in de slip. Hierdoor kwam één van de twee voertuigen in een sloot tot stilstand en raakte een ander voertuig aan de voorkant fors beschadigd. Of beide voertuigen elkaar geraakt hebben is niet duidelijk.

De politie en een tweetal ambulances werden direct naar de opgegeven locatie gestuurd om eerste hulp te verlenen. Tevens was er een traumahelikopter aanvliegend, maar die kon gauw afgemeld

Om de situatie goed te kunnen inschatten en om een goede werkruimte te creëren heeft de politie samen met de provincie beide rijstroken tijdelijk in zijn geheel afgesloten en ontstond hierdoor een lange file.  Na controle werd duidelijk dat dat er geen personen gewond waren geraakt en dat het alleen om materiële schade ging.

De politie heeft daarom het verkeer weer via één rijstrook door laten rijden en heeft de berger beide auto’s geborgen.

© Foto's: Ate Atema