Brandweer ingezet voor aanvoeren van zuurstof in gracht Dokkum

Door: Ate Atema 1219 bekeken

112-dokkum Brandweer ingezet voor aanvoeren van zuurstof in gracht Dokkum
DOKKUM – Het brandweerkorps van Dokkum heeft zondag aan het begin van de middag een dienst verleend aan de bewoners van de omgeving rondom de Hanspoort. De brandweer heeft hierbij het water van de Driepypstergracht en de Parkstergracht weer gevuld voor meer zuurstof voor de vissen.

Het probleem ontstond door de vele regenval van de dag daarvoor waarbij er een overstort van toilet- en rioolafval, wat in de grachten zit, omhoog kwam. Daardoor hoopte alles op en kon het water geen goeie doorstroming vinden waardoor de vissen niet voldoende zuurstof meer kregen. De buurtbewoners waren hier de hele ochtend al mee bezig en hadden regelmatig naar 112 gebeld voor hulp. De vissen kwamen door het zuurstof te kort al naar boven drijven en sommige hebben het helaas niet overleefd.

Net na half één in de middag werd het Dokkumer brandweerkorps ingeschakeld om de buurtbewoners bij dit probleem te komen helpen. De brandweer heeft enkele slangen gereed gemaakt om op deze manier water in de grachten te spuiten om er stroming in te krijgen. Nadat hier voldoende water ingespoten was is de brandweer vervolgens nog naar de plaats gegaan waar de gracht begint om hier vervolgens hetzelfde te doen.

Volgens de mening van de buurtbewoners vond de gemeente dit probleem allemaal wel meevallen en ondernam vooralsnog geen actie. De buurtbewoners zullen dit probleem met de gemeente verder op moeten lossen.

© Foto's: Ate Atema