Ongeval met twee motoren op de Sintrale As De Falom

Door: Ate Atema 3078 bekeken

112-dokkum Ongeval met twee motoren op de Sintrale As De Falom

DE FALOM - Op de Sintrale As - N356 ter hoogte van de op -en afritten tussen Feanwâlden en De Westereen heeft zondagmiddag een ongeval plaatsgevonden. Hierbij hadden twee motoren elkaar geraakt en is door de val één persoon gewond geraakt.

Omstreeks kwart over drie kwam de oproep binnen en werden de hulpdiensten naar de opgegeven locatie gestuurd. Op de rechter rijstroken, die van Dokkum naar Nijega zou ter hoogte van de op -en afritten van Feanwalden en De Westereen een ongeval hebben plaatsgevonden. Bij aankomst werd duidelijk dat er twee motoren van een groepje motorrijders elkaar geraakt hadden en ten val waren gekomen. Omdat er mogelijk meerdere gewonden bij waren betrokken, werden er in eerste instantie twee ambulances en verschillende politie eenheden naar het ongeval toegestuurd. Uiteindelijk werd vlak na aankomst duidelijk dat er één vrouw door de val gewond was geraakt en behandeling nodig had.

De vrouw is door het ambulancepersoneel eerst op de rijbaan behandeld en vervolgens op de brancard gelegd. Na een korte behandeling in de ambulance is vrouw vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij en hadden verder geen behandeling nodig. Door het ongeval werd de gehele rechterkant van De Sintrale As door de politie en provincie afgesloten voor het verkeer. Het bergingsbedrijf van Boersma kort daarop ter plekke gekomen om de motoren van het wegdek te halen en af te slepen.

© Foto's: Ate Atema