Vuurzee verwoest winkel in Dokkum; appartementencomplex ontruimd

Door: Redactie 3004 bekeken

112-dokkum Vuurzee verwoest winkel in Dokkum; appartementencomplex ontruimd
DOKKUM - Een winkelpand aan de Wâlddyk in de stad is zaterdagnacht volledig verwoest door een felle uitslaande brand. Rond kwart voor twaalf kwam de eerste melding binnen bij de meldkamer.

Snel werd er opgeschaald naar het zijn middel-brand en niet veel later naar het sein zeer grote brand en GRIP-1. Brandweerkorpsen van Dokkum, Damwâld, Ternaard, Anjum en Burgum probeerden het vuur onder controle te krijgen. 

Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig stond het pand volledig in lichterlaaie, evenals een aantal geparkeerde auto's. Ook raakten een aantal auto's bedolven onder de stenen van een zijmuur. Vanwege de hitte die er door het vuur ontstond, werd uit voorzorg een naastgelegen appartementencomplex ontruimd en gekoeld door de brandweer. 

De enorme rookontwikkeling trok langs de woonflat, daarop werden de bewoners geëvacueerd. De bewoners werden tijdelijk opgevangen in het Dokkumer politiebureau. Door de brand zijn het pand en een aantal geparkeerde auto's verloren gegaan. Het appartementencomplex kon door de snelle brandweerinzet worden behouden. Wel werd er in de nacht een NL-Alert uitgestuurd, om te waarschuwen uit de rook te blijven. 

Er raakte voor zover bekend niemand gewond. De brandweer is de gehele nacht aan het nablussen geweest. Een mobiele kraan is ter plekke gekomen en heeft de gevels van het pand naar beneden gehaald.

Foto's: Ate Atema & Jelke Jongsma