85 tips leiden nog niet tot doorbraak in zaak van Seggeren

Door: Ben de Jager 1570 bekeken

112-dokkum 85 tips leiden nog niet tot doorbraak in zaak van Seggeren
DE WESTEREEN – Bijna een maand na de geweldadige dood op Tjeerd van Seggeren in De Westereen heeft de politie 85 tips ontvangen. Alle tips hebben nog niet geleid tot een doorbraak in het onderzoek naar de verdachte(n).

Het Team Grootschalige Opsporing, waarin 20 tactisch- en technische rechercheurs werken is nog steeds bezig met het onderzoek. Volgens het Nederlands Forensisch Instituut waren de verwondingen aan het lichaam van van Seggeren zo ernstig, dat dit kan duiden op een aanrijding. ,,Maar dit is niet het enige scenario waarmee gewerkt wordt", zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer tegenover de Leeuwarder Courant.

Als de 37-jarige inwoner van Kollumerzwaag inderdaad is aangereden, is de tweede vraag of dit met opzet of per ongeluk is gebeurd. Het staat zo goed als vast, wanneer van Seggeren is aangereden, dat hij is versleept. Het lichaam lag namelijk op een plek die een tiental meters vanaf de dichtstbijzijnde openbare weg was.

Een buurtbewoner die op zondagmorgen 9 juli langsliep met zijn hond, trof het levenloze lichaam van de man aan. Volgens de Leeuwarder Courant heeft de politie inmiddels ook gesprekken gehad met de vrienden en kennissen van van Seggeren. Zij waren degene die op de avond voor zijn dood nog contact met hem hebben gehad. Ook dit heeft tot nog toe niet tot een doorbraak geleid.

Heeft u alsnog meer informatie omtrent de dood van de 37-jarige Tjeerd van Seggeren? Dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

© Foto's: Ben de Jager & Ate Atema