KNMI geeft code geel af: Lokaal 50 millimeter regen

Door: Ben de Jager 2771 bekeken

112-dokkum KNMI geeft code geel af: Lokaal 50 millimeter regen
DOKKUM - In het Waddengebied, het Westen en Noordwesten van het land is er kans op lokaal veel neerslag. Ook kan er lokaal onweer voorkomen. Er valt van tijd tot tijd buiige regen, in 24 uur kan dit plaatselijk oplopen tot 50 millimeter. Het verkeer kan tijdens de spits ook last hebben van de hevige buien. 

Update 02:30 uur
Dinsdag op woensdag-nacht zijn er verschillende onweersbuien over Dokkum en omstreken getrokken. Dit zorgde voor veel spektakel in de lucht. Tot nog toe zijn er geen meldingen bekend van blikseminslag. De waarschuwing voor onweersbuien in Friesland geldt van dinsdagavond 23:00 uur tot woensdagochtend 07:00 uur. De waarschuwing voor zware regen geldt van woensdagnacht 00:00 uur tot donderdagochtend 06:00 uur. 

Update 07:00 uur 
Code geel voor onweersbuien is woensdagochtend rond 07:00 uur ingetrokken door het KNMI. Code geel voor zware (buiige) regen blijft nog wel van kracht, tot donderdag vroeg in de morgen. 

Update 13:00 uur
Volger Gerrit Jan Leunk, meldde rond 12:45 uur op Facebook dat er inmiddels ongeveer 25 millimeter regenwater is gevallen. Er komt nog meer regen aan. 

Dit bericht wordt geüpdate, mocht er nieuwe informatie beschikbaar zijn. Heeft u foto's gemaakt van de buien? Opsturen mag altijd naar info@112-dokkum.nl

© Foto: KNMI