Flinke regenval zorgt voor wateroverlast in de regio

Door: Ate Atema 3577 bekeken

112-dokkum Flinke regenval zorgt voor wateroverlast in de regio
HALLUM- Op bepaalde delen in de provincie hebben mensen maandagavond te maken gehad met flinke regenval. Rond zeven uur kwam het op enkele plaatsen met bakken uit de lucht en heeft de brandweer een paar keer in actie moeten komen.

Zo ook in Hallum, waar enkele inwoners van het dorp te maken hebben gehad met de flinke regenbuien. Rond half acht werd het plaatselijk brandweerkorps opgeroepen om naar een melding van wateroverlast te gaan. Aan It Blikkelan was een kelder van een woning onder gelopen door het vele water.

De brandweerlieden hebben het water uit de kelder gepompt en vervolgels met een lage-drukslang het weiland in gespoten. Verder kwamen de straten van De Skou, De Aek en De Boeijer compleet blank te staan door het vele water.
Ook in de rest van de regio Noordoost Fryslân waren er flinke regenbuien, maar verdere meldingen voor de brandweer van wateroverlast zijn er niet geweest.

Damwâld 
Aan de Badhúswei in Damwâld lekte het dak van sporthal de Boppeslach. Hier is geen hulpverleningsinstantie ter plaatse gekomen. Bezoekers die op de tribune zaten, zetten spontaan de paraplu op. 

© Foto's: Ate Atema