VIDEO: Schietpartij in Damwâld, een ernstig gewonde en meerdere aanhoudingen

Door: Ben de Jager 9631 bekeken

112-dokkum VIDEO: Schietpartij in Damwâld, een ernstig gewonde en meerdere aanhoudingen
DAMWÂLD - Bij de Spar aan de Mûnewei in Damwâld heeft op vrijdagmiddag 15 september rond 16:30 uur een schietincident plaatsgevonden. Hierbij is een 68-jarige inwoner uit Damwâld gewond geraakt. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht met behulp van onderhandelaar van de politie en een hondenteam. 

Rond 16.15 uur is er melding van een ruzie waarbij geschoten zou zijn bij de politie binnengekomen. Hierbij is een man gewond geraakt. Het slachtoffer kon zelf naar een dokterspraktijk aan de overkant komen, hij is na behandeling van een huisarts en het ambulance-personeel met onbekend letsel door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond 17.30 uur heeft de politie aan de Ds. Germswei twee personen aangehouden. De 57-jarige verdachte is met behulp van een onderhandelaar van de politie en een hondteam overmeesterd. Ook is er een persoon die zich bij hem in de woning bevond meegenomen door de politie.

Op het plaats delict wordt sporenonderzoek gedaan en de recherche zal nader onderzoek naar de aanleiding doen. Tot de forensische opsporing het sporenonderzoek aan de Mûnewei heeft afgerond, blijft de omgeving afgezet.

De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord dat met dit incident te maken kan hebben, contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via 0800-7000. 

© Foto’s: Ben de Jager & Ate Atema
© Video: Ben de Jager & Ingmar Vos