VIDEO: Extreme wateroverlast: Dokkum blank

Door: Ben de Jager 23859 bekeken

112-dokkum VIDEO: Extreme wateroverlast: Dokkum blank
DOKKUM – Door een grote wolkbreuk zijn in Dokkum diverse straten zaterdagmiddag onder water komen te staan. De brandweer is druk bezig met het wegpompen van het water. Hiervoor worden twee tankautospuiten ingezet. Ook worden onder gelopen rioolputten geprobeerd vrij te maken waarna het water zal moeten zakken.

In de binnenstad van Dokkum stond De Koffiepot onder water. Ook is de HEMA gesloten vanwege een ingestort dak door het regenwater. Vanwege de grote drukte zijn inmiddels ook meerdere trekkers in de wijk Hoedemakerspolder ter plaatse om het water weg te pompen. In het Fûgellân stonden de straten blank en zijn vijvers op het puntje van overlopen. 

De gemeente Dongeradeel heeft inmiddels ook een bericht op haar website geplaatst: "De binnenstad van Dokkum heeft te maken met flinke wateroverlast. Gemeente en brandweer zijn druk bezig om de overlast mogelijk op te lossen. Alle pompgemalen staan inmiddels open."

Ook in Kollum en Grou had men te maken met extreme regenval wat ook hier voor veel wateroverlast zorgde. Straten stond hier in korte tijd compleet blank. 

© Foto's: Ben de Jager & Ate Atema
© Video: Ben de Jager