Opnieuw inbraak bij telecombedrijf in binnenstad Dokkum

Door: Ben de Jager 2612 bekeken

112-dokkum Opnieuw inbraak bij telecombedrijf in binnenstad Dokkum
DOKKUM – Vrijdag in de vroege ochtend rond 03:20 uur is er ingebroken in het pand van Welcom Bij Zwaagstra aan de Waagstraat in Dokkum. De daders betraden het pand door een grote stoeprand à 40 centimer door het voorraam te gooien. Het voorraam bestaat uit gelaagd glas.

Ook een beveiligingsluik werd omzeild, waarna binnen luttele minuten de gehele Apple vitrine werd leeggeroofd. De vitrine is vermoedelijk opengebroken met zwaar gereedschap. De politie arriveerde zeer snel, maar toen waren de daders al in de verste verte verdwenen. Binnen vijf minuten konden de daders alles overhoop halen.

De vitrine stond gevuld met zowel nieuwe als refurbished iPhones, iPads en Macbooks. De daders lijken de inbraak tot in de puntjes hebben uitgekiend. De schade bij de inbraak is groot. Heeft u in de nacht van donderdag op vrijdag iets verdachts gezien of gehoord, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Uiteraard mag dit ook anoniem via 0800-7000.

Dinsdagmorgen 26 september j.l. is er ook ingebroken bij een telecombedrijf in de binnenstad. Toen werd er bij M&S Telecom aan de Aalsumerpoort ingebroken.

© Foto's: Ben de Jager & ingestuurd