Nieuwe ambulancepost in Hurdegaryp officieel geopend!

Door: Ben de Jager 3664 bekeken

112-dokkum Nieuwe ambulancepost in Hurdegaryp officieel geopend!
HURDEGARYP - Zaterdagmiddag om 13:30 uur is de nieuwe ambulancepost van Kijlstra aan de Rijksstraatweg in Hurdegaryp officieel geopend. Onder toeziend oog van vele geïnteresseerden werd er tijdens het officiële moment een lintje doorgeknipt, om zo de post te openen. 

Veel bezoekers kwamen naar de Rijksstraatweg toe, om te kijken hoe het werken op de ambulance kan zijn. Ook waren alle kamers opengesteld voor de bezoekers, zo kon men kijken waar ambulancebroeders overnachten en zitten wanneer zij niet onderweg zijn. Ook is door het glaswerk in het gebouw het uitzicht op de Sintale As aanwezig. Men kijkt uit over een prachtig stuk natuurgebied, met op de achtergrond de ovonde bij Hurdegaryp. 

Een ambulancemotor, ambulancebikes, meerdere dienstvoertuigen van de Officieren van Dienst Geneeskundig en de ambulances zelf waren te bezichtigen. Ook was het Rode Kruis aanwezig met het Noodhulp Team, wat in actie komt bij incidenten waar meer dan tien slachtoffers bij betrokken zijn. Dit team bestaat uit louter vrijwilligers, die gealarmeerd worden wanneer er zich een groot incident afspeelt in de regio. 

© Foto's: Ate Atema, Ben de Jager & De Vries Media