Stuurhuis van schip verwoest door brand

Door: Ate Atema 2734 bekeken

112-dokkum Stuurhuis van schip verwoest door brand

LAUWERSOOG - Een schip die in de Haven van Lauwersoog lag aangemeerd is donderdagmorgen compleet door brand verwoest. In het stuurhuis van het schip brak de brand net na half tien uit.

De politie en het brandweerkorps van Zoutkamp werden als eerste gealarmeerd, en kort daarop ook de hoogwerker uit Dokkum. Bij aankomst van de brandweerlieden werd duidelijk dat het stuurhuis van het schip compleet in de brand stond. De brandweerlieden hebben direct met enkele hoge-drukstralen de blussing op het schip ingezet en de brand snel weten te blussen.

Ondanks het snelle optreden van de manschappen was de brand snel geblust, maar kon niet voorkomen worden dat het schip verloren ging. Nadat de brand geblust was heeft de brandweer samen met de KNRM een inspectie op het schip uitgevoerd en nog enkele aanwezige gasflessen veilig kunnen stellen.

Omdat de eigenaar van het schip mogelijk rook had ingeademd werd de man ter opvang naar het boothuis van de KNRM gebracht. Opgeroepen ambulancepersoneel hebben de man vervolgens gecontroleerd.

De hoogwerker uit Dokkum, evenals als de later opgeroepen schuimblusbak uit Groningen kwamen wel ter plaatse, maar hoefden verder niet ingezet te worden. De politie heeft ervoor gezorgd dat de mensen op afstand bleven.

© Foto's: Ate Atema