Verkeersmaatregelen voor en tijdens landelijke Sinterklaasintocht

Door: Ben de Jager 7291 bekeken

112-dokkum Verkeersmaatregelen voor en tijdens landelijke Sinterklaasintocht
DOKKUM - Zaterdag 18 november is de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum. Vanwege het evenement waar 25.000 bezoekers worden verwacht gelden er speciale verkeersmaatregelen rondom de stad. De borden zijn afgelopen week al geplaatst door de gemeente. Vanaf donderdag 16 november gelden parkeerverboden en afsluitingen in de binnenstad. Het advies van de organisatie is om vanaf dan de binnenstad van Dokkum te mijden met de auto. Op de plattegrond staat een overzicht van geldende verkeersmaatregelen.

Auto’s en fietsen langs de route en op plaatsen waar een parkeerverbod geldt worden verwijderd, want er is een afsleepregeling van kracht. Op zaterdag 18 november van 7.00-17.00 is de binnenstad binnen de Bolwerken afgesloten voor verkeer. Tot 9.00 uur is uitrijden en fietsverkeer nog mogelijk. Rondom Dokkum zijn er diverse parkeerterreinen beschikbaar. Bezoekers worden met P-borden naar de parkeerterreinen geleid. Ook rijden er pendelbussen.

Kinderen van vier tot elf jaar reizen gratis met de Kinderrittenkaart. Per betalende volwassen mogen er drie kinderen gratis mee. Tijdens het evenement zijn er ook speciale zichtplekken voor mindervalide personen. Deze vindt u aan De Dijk en op de Markt.

© Foto: SintDokkum