Nog een nachtje slapen: Zo staat Dokkum er vrijdagmiddag voor

Door: Ben de Jager 3376 bekeken

112-dokkum Nog een nachtje slapen: Zo staat Dokkum er vrijdagmiddag voor
DOKKUM – De intocht is op moment van schrijven nog minder dan 18 uren weg. De Sint met zijn pieten zitten inmiddels op de goede weg richting Dokkum, al is het nog afwachten of hij morgen op tijd is.

De organisatie roept op van te voren goed te bedenken waar je zaterdag gaat staan, want er zijn meer mensen die een mooi plekje willen. Maak een zorgvuldige keuze tussen goed zicht op de vaarroute of op de looproute. De crew van het Sinterklaasjournaal met presentatrice Dieuwertje Blok was vrijdag op verkenning in de binnenstad van Dokkum om tijdens de live-tv uitzending van de intocht goed voorbereid verslag te kunnen doen.

In de stad zijn borden die de looproutes aangeven. Zaterdag vanaf 09:00 uur is de hele binnenstad afgesloten voor auto- en fietsverkeer.

De anti zwarte piet actievoerders hebben, volgens de NRC, een plaats toegewezen gekregen op de Hogepol. Er is uiteindelijk besloten dat Project P niet door mag gaan. Burgemeester zei er het volgende over tegen Omrop Fryslân: “Het Openbaar Ministerie, de politie en de burgemeester kijken naar wat wel en niet kan qua protesten. Protesteren is een grondrecht, maar met randvoorwaarden. Het Openbaar Ministerie heeft geconstateerd dat Project P op de grens zit van wat wel en niet kan."

De beveiliging is op een hoog niveau, betonblokken, containers van de Mobiele Eenheid, vele camera’s en security is aanwezig. Het is een van de grootste politie-operaties in Fryslân, de Elfstedentocht zou nog iets groter zijn qua inzet. Natuurlijk zijn er ook onzichtbare maatregelen genomen, om alles tot een fantastisch kinderfeest te maken.

© Foto’s: Ben de Jager