Woning beschadigt na brand onder dak

Door: Ate Atema 4595 bekeken

112-dokkum Woning beschadigt na brand onder dak
METSLAWIER - Een brand in een woning aan De Snikke heeft zaterdagmiddag voor flink wat schade gezorgd. Omstreeks twaalf uur brak de brand onder het dak van de woning uit.

Het brandweerkorps van Anjum werd als eerste gealarmeerd. Kort daarna werd het opgeschaald naar 'middel-brand' en werd het korps van Ternaard ter assistentie opgeroepen.

Het eerste brandweerkorps was snel ter plaatse en zag bij aankomst dat er flink wat rook onder het dak en vanuit de dakkapel kwam. De brandweer zette direct met een aantal stralen water de blussing in om de brand zo snel mogelijk uit te krijgen.

Omdat de brand onder het dak zat en moeilijk te bestrijden was, werden sloopwerkzaamheden op het dak verricht en werden enkele ramen kapot geslagen. De hoogwerker van Dokkum werd later opgeroepen om bij de sloopwerkzaamheden op het dak te assisteren.

Bij de brand waren tevens twee ambulances ter plaatse gekomen, mogelijk omdat twee mensen rook hadden ingeademd. Door de brand is de woning flink beschadigd geraakt. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

 

© Foto's: Kevin v/d Velde & Ate Atema