Noodbevel afgegeven in Dokkum tijdens manifestatie

Door: Ben de Jager 7532 bekeken

112-dokkum Noodbevel afgegeven in Dokkum tijdens manifestatie
DOKKUM - In Dokkum is zaterdag een noodbevel van kracht, dit laat de gemeente Dongeradeel weten in een verklaring. De politie beschikt over informatie over de mogelijke komst van verschillende groepen met andere bedoelingen dan deel te nemen aan de manifestatie (bijvoorbeeld ludieke acties, confrontaties of provocaties). Daarom heeft de driehoek (burgemeester, officier van justitie en politiechef) besloten dat de politie bij de poorten van Dokkum toeziet op wie de stad wil bezoeken.

Als mensen aanwezig willen zijn bij de manifestatie van Stichting Nederland Wordt Beter, dan kan dat. Die mensen moeten zich melden bij de Woudpoort, aan de zuidkant van de stad. Als mensen naar Dokkum komen om een tegengeluid te laten horen, dan kan dat ook. Deze mensen moeten zich melden bij de Hanspoort, aan de westkant van de stad. De gemeente zegt er alles aan te doen om de manifestatie zo goed mogelijk te laten verlopen en te voorkomen dat anderen daarvan overlast ondervinden.

De politie is inmiddels in grote getale aanwezig om passanten die de stad in willen te controleren. Voor zover bekend zijn er tot op heden geen aanhoudingen verricht.

Foto's: Kevin van der Velde, Ate Atema en Mark van Ginkel