Anti-piet demonstranten protesteren in Dokkum

Door: Ate Atema 5897 bekeken

112-dokkum Anti-piet demonstranten protesteren in Dokkum
DOKKUM - Door de blokkade op de A7 bij Joure op zaterdag 18 september, hebben twee weker later dan gepland de anti-pieten demonstraten op zaterdag 2 december toch hun protest gehouden in Dokkum. Op parkeerplaats de Acht Zaligheden heeft men twee uur lang gedemonstreerd tegen racisme en het afschaffen van zwarte piet.

De demonstranten werden, onder begeleiding van motoragenten en de mobiele eenheid, met drie bussen vanuit Duivendrecht richting Dokkum gebracht. Om twee uur arriveerde men in de stad en werd de demonstratie op parkeerplaats De Acht Zaligheden in gang gezet. Tot vier uur werd door de demonstranten geprotesteerd tegen racisme en voor het afschaffen van zwarte piet.

Om de demonstratie goed te kunnen laten verlopen, werden er veel politieagenten ingezet. Vooraf werden mensen al gecontroleerd die het centrum van de stad in wilden gaan.

De demonstratie verliep zelf relatief rustig en zonder grote incidenten. Wel werden een goep jongeren weggestuurd en werden twee mensen aangehouden vanwege het niet kunnen tonen van het legitimatiebewijs.

Om vier uur was het protest afgelopen en vertrokken de demonstraten, onder begeleiding van de politie, weer richting de Randstad. De rust was vervolgens weer wedergekeerd in de stad Dokkum.

© Foto's: Ate Atema