Remon Bruinsma al zes dagen spoorloos verdwenen; politiemacht zoekt uitgebreid

Door: Ben de Jager 6282 bekeken

112-dokkum Remon Bruinsma al zes dagen spoorloos verdwenen; politiemacht zoekt uitgebreid
LEEUWARDEN/DE WESTEREEN - De politie is sinds vrijdag 1 december op zoek naar de 18-jarige Remon Bruinsma uit De Westereen. Remon kwam niet thuis van een avond stappen in de nacht van donderdag 30 november op vrijdag 1 december in Leeuwarden. Ondanks zoekacties van de politie en burgers ontbreekt ieder spoor van hem.

Zoekacties met boten, duikers, honden en politieheli
De afgelopen dagen heeft de politie de stad in sectoren ingedeeld en gezocht in stegen, tuinen en braakliggende terreinen en daken. Ook op de kade en in de grachten van Leeuwarden is gezocht met politieboten met sonar en politiehonden. Ook de inzet van de politiehelikopter boven en rond Leeuwarden met warmtebeeldcamera had geen resultaat. Rechercheurs bekijken camerabeelden en zoeken naar eventuele aanknopingspunten waar Remon zich exact heeft bevonden. De familie, maar ook wij, maken ons grote zorgen en zetten alle mogelijke opsporingsmiddelen in om Remon te vinden.

Verdere acties
Vandaag, woensdag 6 december, gaat de politie volop door met de zoektocht naar Remon. De politie zoekt samen met Provinciale Waterstaat van de Provincie Fryslân, het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie, de politie op het water van de eenheden Noord en Oost-Nederland en de Stichting Opsporing Apparatuur Drenkelingen (SOAD) van Urk verder in en rondom het water in Leeuwarden.

Voor het laatst gezien
Op camerabeelden is te zien dat Remon in de Kleine Kerkstraat in de binnenstad van Leeuwarden is geweest, maar daar is geen verdere informatie over beschikbaar. Ook het uitlezen van zijn telefoon leverde niets op. Heeft u Remon na 02.00 uur in de nacht van donderdag op vrijdag nog gezien? Bel dan de politie op 0900-8844.

Camerabeelden
Als u een camera bij uw huis of bedrijf hebben hangen in de stad, wil de politie u vragen naar de beelden van die donderdagavond te kijken. Zien mensen op de beelden iets wat van belang kan zijn voor het onderzoek, bel dan de politie via 0900-8844. Alle andere tips welkom.

Bron: Politie Noordoost Fryslân