Zondag vervolg zoektocht naar vermiste Remon Bruinsma

Door: Ben de Jager 11282 bekeken

112-dokkum Zondag vervolg zoektocht naar vermiste Remon Bruinsma
RYPTSJERK/LEEUWARDEN – Morgen (Zondag 10 december red.) gaat een groep vrijwilligers in samenwerking met de politie opnieuw op zoek naar Remon Bruinsma. De 18-jarige inwoner uit de Westereen wordt al sinds de nacht van donderdag 30 november op vrijdag 1 december vermist. 

De politie is de afgelopen week veel op zoek geweest naar de vermiste jongeman. Met boten, sonarapparatuur en ook de politiehelikopter hebben meerdere zoekslagen gemaakt. Agenten waren ook actief op zoek in de binnenstad naar Remon. Overal waar gezocht is, is tot op heden niets aangetroffen. Het zoekgebied wordt mede daarom groter. De politie meldt tegenover Noordernieuws ‘met alle scenario’s rekening te houden.’ Ook vele vrijwilligers hebben geholpen bij de zoektochten, zo speurden zij onder andere het natuurgebied bij de Grote- en Kleine Wielen af. 

Zondag 10 december om 09:30 uur verzamelen de vrijwilligers zich bij Wereldrestaurant E10 in Ryptsjerk. Boten en wandelaars gaan dan zoeken naar Bruinsma. Het Prinses-Margrietkanaal is een van de wateren die wordt doorzocht. Ook de omliggende weilanden zullen ‘uitgespit’ gaan worden. Om de zoekactie gecoördineerd te laten verlopen, worden deelnemers verzocht zich aan te melden bij Karin Elzinga. Dit kan door een privébericht te sturen op Facebook. 

De moeder van Remon Bruinsma heeft vrijdagavond een oproep geplaatst op Facebook, of mensen weten met welk 'blond meisje'/groep Remon rond twintig over twee heeft gesproken. Hieronder de gehele oproep.