Beeldreportage: VST en politie op zoek in natuurgebieden naar Remon Bruinsma

Door: Ben de Jager 5597 bekeken

112-dokkum Beeldreportage: VST en politie op zoek in natuurgebieden naar Remon Bruinsma
LEEUWARDEN - De politie zoekt nog steeds naar de vermiste Remon Bruinsma. Donderdag 14 december heeft de politie assistentie gekregen van Veteranen Search Team(VST). Dit is een landelijke stichting, waar veel oud-militairen en oud-politie-agenten lid van zijn. Het team heeft bijvoorbeeld ook gezocht tijdens de vermissing van Anne Faber.

Natuurgebied de Grutte Wielen, Lytse Wielen en de Groene ster werden door het team ‘uitgekamd’. 30 veteranen zijn onder leiding van zo’n tiental agenten op zoek naar sporen die wijzen naar de vermissing van Remon Bruinsma. De politie zoekt in de natuurgebieden, om zo uit te sluiten dat Remon lopend naar huis zou zijn gegaan. De politie berichtte rond 18:15 uur dat er donderdag niks is aangetroffen, wat te maken heeft met de zoekactie naar Remon. Vrijdag wordt er verder gezocht. 

Vermissing
Vanaf 1 december wordt hij vermist na een avond stappen in de nacht van donderdag 30 november op vrijdag 1 december. Samen met instanties als Provinciale Waterstaat van de Provincie Fryslân, het landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie, de politie op het water van de eenheden Noord en Oost-Nederland en de Stichting Opsporing Apparatuur Drenkelingen (SOAD) en burgers worden alle middelen ingezet om hem te vinden.

De rechercheurs bekijken camerabeelden en zoeken naar aanknopingspunten waar Remon zich exact heeft bevonden. Politiechef van Leeuwarden, Cor Reijenga, vroeg vanochtend iedere eigenaar of eigenaresse van een boot goed om en onder de boot te kijken. Tot op heden ontbreekt ieder spoor van de vermiste jongen. Ook de inzet van speurhonden en de politieheli heeft niet geleid tot resultaat.

Voor het laatst gezien
De politie heeft camerabeelden waarop Remon te zien is in de Groeneweg ter hoogte van de Doelenstraat in de binnenstad van Leeuwarden.  Dat is rond 02.30 uur geweest op vrijdag 1 december. Het laatste tijdstip waarop Remon is gesignaleerd. Heeft u nog informatie die nog niet met de politie is gedeeld, dan wordt u verzocht contact op te nemen via 0900-8844. 

© Foto's: Ate Atema & Ben de Jager
© Video: Ben de Jager