Auto's tanken water in plaats van benzine bij Tango Dokkum

Door: Ben de Jager 13110 bekeken

112-dokkum Auto's tanken water in plaats van benzine bij Tango Dokkum
DOKKUM - Donderdagmiddag en aan het begin van de avond hebben meerdere automobilisten rare situaties meegemaakt. Bij de Tango gelegen op bedrijventerrein de Zuiderschans in Dokkum vielen verschillende auto's uit.

"Ik tankte mijn voertuig vol met de Euro95-slang, ik had mijn auto nog stationair draaien en ineens sloeg de motor af." Vertelde een gedupeerde, genaamd Martin Thepen afkomstig uit Driezum.

Wat er aan de hand was, wist op dat moment nog niemand. De ANWB kwam ter plaatse. Alvorens deze aanwezig was stonden totaal 6 auto's bij het tankstation met water in hun brandstoftank. Al snel was voor een ieder duidelijk hoe de vork in de steel stak. De auto's zijn door een bergingsbedrijf naar een garage gebracht waar ze vrijdag zijn gerepareerd. Gedupeerde Martin haalde vrijdagmiddag zijn auto bij de garage op en maakte een proefrit over de Sintrale As. Ter hoogte van Hurdegaryp hield zijn motor er opnieuw mee op en moest hij opnieuw zijn auto laten afslepen.

Tot op heden kan er bij het tankstation nog steeds geen benzine worden getankt. TanGo is inmiddels in contact geweest met de gedupeerden en heeft aangegeven de geleden schade naar alle waarschijnlijkheid te verhalen op haar eigen verzekering. Tot wanneer automobilisten geen benzine kunnen tanken bij het station, is onbekend.

© Foto's: 112 Dokkum