Bizar ongeval in Damwâld: brandende auto met caravan ramt bijna woning

Door: Ben de Jager 5099 bekeken

112-dokkum Bizar ongeval in Damwâld: brandende auto met caravan ramt bijna woning
DAMWÂLD - Oudjaarsdag rond 18:30 uur is er een bizar ongeval gebeurd aan Dr. J Botkepaad te Damwâld. Een auto plus caravan werden in brand gestoken op het Botkepaad, op den duur vloog door nog onbekende oorzaak het voertuig 150 meter door een park. Toen het voertuig het park verliet, botste deze boven op een stilstaand voertuig op een oprit aan de van der Herbergloane. 

Het voertuig met caravan vloog door het park en verloor over de gehele reis tientallen banden. Deze zouden zijn opgeslagen in de caravan. Toen het voertuig uiteindelijk tot stilstand kwam, hebben omstanders direct 112 gebeld. De brandweer van Damwâld, ambulance en meerdere politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse. Het woonhuis, waar de Renault vlakbij langs 'vloog', raakte door het brandende voertuig beschadigd. Ook de auto van de bewoners, waar de brandende auto tot stilstand kwam, raakte ernstig beschadigd. 

De politie heeft een groot onderzoek opgezet, om de mogelijke daders te achterhalen. Ook de Verkeersongevallen Analyse van de politie is ter plaatse gekomen, om de toedracht en het ongeval op zichzelf te onderzoeken. Er raakte wonder boven wonder niemand gewond. 

© Foto's: Ben de Jager & Kevin van der Velde