Levenloos lichaam van vermiste Remon Bruinsma aangetroffen in Leeuwarden

Door: Ben de Jager 7827 bekeken

112-dokkum Levenloos lichaam van vermiste Remon Bruinsma aangetroffen in Leeuwarden
LEEUWARDEN –Nieuwjaarsdag rond 13:00 uur heeft de politie het levenloze- lichaam van de vermiste 19-jarige Remon Bruinsma aangetroffen. Het lichaam van de jongeman bleek in de Noorderstadsgracht in de Friese hoofdstad te liggen. Een deel van de Noordersingel is door schermen van de brandweer afgezet, de politie is nog druk bezig met het onderzoek. 

Een voorbijganger trof het lichaam aan in het water. Hierop is de politie ter plaatse gekomen en heeft alles afgezet. De geplande Nieuwjaarsduik in de Prinsentuin in Leeuwarden, is vanwege de vondst van het lichaam afgelast. De politie is druk bezig met het onderzoek naar hoe de jongeman om het leven is gekomen. Een speciaal team van de politie is ter plaatse gekomen om het lichaam aan wal te brengen. 

Remon Bruinsma werd al een maand vermist, in de nacht van 30 november op 1 december verdween hij spoorloos. In de afgelopen maand zijn er tiental(len) zoektochten naar de Westereender gedaan. Alle zoektochten hadden niet het resultaat wat ze zouden moeten hebben. 

© Foto’s: Richard de Boer