Eerste storm van 2018 op komst; zware tot zeer zware windstoten verwacht

Door: Ben de Jager 2289 bekeken

112-dokkum Eerste storm van 2018 op komst; zware tot zeer zware windstoten verwacht
REGIO – 2018 is nog maar amper begonnen, of de eerste storm van het jaar staat al te wachten. De Nieuwjaarsstorm zal aankomende nacht al gaan aantrekken, aldus het KNMI. Aan de kust onstaat er naar alle waarschijnlijk een westerstorm. 

Lokaal komen er aankomende nacht zware windstoten van 80-100 km/uur voor. Tijdens de naderende buien kunnen zeer zware windstoten tot ongeveer 110 kilometer per uur voorkomen. 

Woensdag overdag houdt de storm aan de kust aan, tot het eind van de middag. Ook dan zijn er zware windstoten tussen de 80 en 100 kilometer per uur. Pas tegen de avond neemt de wind weer af. 

Rijkswaterstaat waarschuwt ook het verkeer wat morgen de weg op gaat. Vooral vrachtwagenchauffers en auto’s met lege aanhangers moeten extra goed opletten. Zij zijn namelijk een ‘makkelijke prooi’ voor de windstoten en kunnen omgeblazen worden, met alle gevolgen van dien.   

De hulpdiensten hebben het met stormen vaak druk, mocht er iets zijn wat levensbedreigend is bel dan altijd 112. Is er iets wat minder haast bij geboden is, maar waar er wel hulpdiensten nodig zijn? Bel dan 0900-8844. Mochten er bomen omwaaien probeer dan de gemeente te bellen.  

Het KNMI geeft vanaf dinsdag- op woensdagnacht 2:00 uur tot woensdag 18:00 uur code geel af. Afhankelijk van het weer kan dit nog worden aangepast. Via 112 Dokkum proberen wij u van de laatste informatie te voorzien, wat betreft de wester nieuwjaarsstorm. 

© Foto: Ben de Jager