Bizar: auto staat ‘geparkeerd’ in Waddenzee

Door: Redactie 4632 bekeken

112-dokkum Bizar: auto staat ‘geparkeerd’ in Waddenzee
WADDENZEE - Een bizar gezicht, een Ford Fiësta staat middenin het slik van de Waddenzee geparkeerd. “Sinds afgelopen zondag al”, aldus Tony Tingen via Facebook. De auto staat tussen Sint Jacobiparochie en Westhoek.

Naar alle waarschijnlijkheid is iemand, of een groep met de auto te ijsrijden geweest. Tijdens het rijden op het Wad is deze waarschijnlijk door het ijs gezakt. De inzittende(n) konden veilig uit het voertuig komen. Het voertuig zorgt voor veel bekijks op de Zeedijk tussen Sint Jacobiparochie en Westhoek.

“Ik heb het ook nog overwogen” vertelt een passant, “in 1963 reden we met de auto naar Ameland over de Waddenzee! Gelukkig heb ik het nu niet gedaan, want dan was ik misschien zo geëindigd als deze Ford.” Grijnst de man.

Rijkswaterstaat is 'not amused' door de actie en zal in ieder geval alle onkosten die worden gemaakt om het voertuig te bergen verhalen op de eigenaar. De eigenaar is namelijk aan de hand van het kenteken bekend. De berging zal woensdag in de namiddag, of aan het begin van de avond starten. Er is overleg tussen it Wetterskip en Rijkswaterstaat, om alles op elkaar af te stemmen om het werelderfgoed niet in onrust te brengen. 

© Foto's: Ben de Jager & Rijkswaterstaat (Twitter)