Brandweer ingeschakeld na vlammen uit schoorsteenpijp

Door: Ate Atema 2237 bekeken

112-dokkum Brandweer ingeschakeld na vlammen uit schoorsteenpijp
FEANWÂLDEN - Aan de Haadstrjitte in Feanwâlden is dinsdagavond rond 20:30 uur de brandweer ingezet naar aanleiding van een schoorsteenbrand.

Het brandweerkorps van De Westereen en de hoogwerker uit Dokkum werden direct gealarmeerd en kwamen samen tegelijk op het adres ter plaatse. Daarnaast werd vanwege de afzetting ook een politie-eenheid meegestuurd.

Volgens enkele buurtbewoners waren er een aantal keer vlammen vanuit de schoorsteenpijp zichtbaar en werd daarom 1-1-2 gebeld. De brandweer was snel ter plaatse en stelde direct de hoogwerker op. Vanaf bovenaf werd de schoorsteen gecontroleerd, maar al gauw werd duidelijk dat de vlammen al niet meer zichtbaar waren. De brandweer heeft daarop de schoorsteen met behulp van een ramoneur geveegd.

Hoe de brand in de schoorsteen precies kon ontstaan is onbekend, want volgens de bewoner was de schoorsteen nauwlijks verstopt en kwam er weinig rommel uit de pijp. Nadat de schoorsteen was geveegd en de klus verder was geklaard zijn de hulpdiensten weer teruggekeerd.

© Foto's: Ate Atema & Kevin v/d Velde