Flinke binnenbrand in appartement

Door: Ate Atema 792 bekeken

112-dokkum Flinke binnenbrand in appartement
KOLLUMERZWAAG - In een boven appartement aan de Pieter Postmastrjitte heeft zaterdagmorgen een flinke binnenbrand gewoed.

De brand brak omstreeks 11:15 uur uit en ontstond vermoedelijk in de woonkamer van het appartement. Omdat het gebouw in de melding als flat werd gemeld, werden zowel het brandweerkorps van De Westereen als de hoogwerker uit Dokkum samen gealarmeerd. Omdat niet geheel duidelijk was of er nog personen in de woning aanwezig waren, werd er drie minuten na de eerste melding opgeschaald naar middel-brand en werd het korps van Buitenpost ter assistentie opgeroepen.

Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een flinke rookontwikkeling uit het appartement. De brandweerlieden hadden direct een binnenaanval ingezet en door het snelle optreden de brand in de woning snel geblust.

Omdat bij de oproep van de brand niet geheel duidelijk was of er personen in de woning aanwezig waren, kwam naast de brandweer ook de ambulancedienst ter plaatse. Tijdens de brand was er niemand in de woning aanwezig en raakte er verder ook niemand gewond. Voor de bewoner(s) werd stichting Salvage ingeschakeld voor de afhandeling van de schade.

© Foto's: Ate Atema