Weduwe van Seggeren woensdag voor de rechter

Door: Ben de Jager 3186 bekeken

112-dokkum Weduwe van Seggeren woensdag voor de rechter
KOLLUMERZWAAG/LEEUWARDEN - De rechtbank in Leeuwarden behandelt op woensdag 28 maart a.s. om 15.45 uur voor het eerst in het openbaar de strafzaak tegen de 33-jarige weduwe van Tjeerd van Seggeren. De inwoonster van Kollumerzwaag wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar echtgenoot.

De zaak wordt woensdag nog niet inhoudelijk behandeld, omdat men nog bezig is met het onderzoek. Wel zal de rechtbank een beslissing moeten nemen op de vraag of het voorarrest van de weduwe moet worden verlengd.

Tjeerd van Seggeren werd in de nacht van 8 op 9 juli jl. door geweld om het leven gebracht in een weiland nabij een festival in De Westereen. Van Seggeren had dit festival bezocht. Zijn vrouw werd in december in haar woning aangehouden op verdenking van betrokkenheid en verblijft sindsdien in detentie.

De vrouw ontkent elke betrokkenheid. Eerdere verzoeken van raadsman Tjalling van der Goot tot opheffing van het bevel tot voorlopige hechtenis aan de rechtbank en het gerechtshof zijn tot dusver afgewezen.

© Foto's: 112 Dokkum