“Tjeerd van Seggeren is omgebracht door klap met hard voorwerp”

Door: Redactie 3922 bekeken

112-dokkum “Tjeerd van Seggeren is omgebracht door klap met hard voorwerp”
LEEUWARDEN/DE WESTEREEN – Tjeerd van Seggeren is vorig jaar in de nacht van 9 op 10 juli na een festivalbezoek in De Westereen om het leven gebracht. Dit gebeurde door een klap met een hard of stevig voorwerp op zijn hoofd, in hetzelfde weiland waar hij werd gevonden. De klap kan zijn uitgedeeld door de verdachte, dan wel door iemand die bij haar was.

Dit werd woensdag duidelijk tijdens de openbare rechtzaak tegen de weduwe van van Seggeren. Zij is nog steeds verdachte, en er is ook DNA van de verdachte aangetroffen op de kleding en het geslachtsdeel van het slachtoffer. Er zijn mogelijk meer personen betrokken bij de dood van de 37-jarige van Seggeren. Justitie gaat ervan uit dat de weduwe van Tjeerd van Seggeren tijdens de klap niet alleen was. 

De rechtszaal zit vol met publiek, mensen uit de omgeving, familie en vrienden zijn in grote getalen opgekomen bij de eerste pro-forma zitting. Tijdens deze zitting had de verdachte ook spreekrecht, en enkele woorden die ze vervolgens uitsprak waren de volgende: "Ik heb m’n man niet vermoord !!!"

© Foto: 112 Dokkum