Politie zoekt getuigen van ernstig ongeval bij Ternaard

Door: Redactie 3368 bekeken

112-dokkum Politie zoekt getuigen van ernstig ongeval bij Ternaard
TERNAARD – Een 33-jarige inwoner van Holwerd is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt op de Holwerterdyk bij Ternaard. Hij botste met zijn auto frontaal op een tegenligger, het voertuig waar de Holwerder mee botste werd bestuurd door een 26-jarige vrouw uit Anjum. Achterin de auto zaten twee kinderen van 1 en 3 jaar oud. Mogelijk is het ongeval ontstaan na een mislukte inhaalactie.

De brandweer heeft het ambulancepersoneel geassisteerd bij het bevrijden van de slachtoffers. Er zijn drie ambulances ter plaatse gekomen om eerste hulp te bieden aan de inzittenden. De traumahelikopter was eveneens opgeroepen voor het incident. De 33-jarige man is zwaargewond overgebracht, onder begeleiding van een arts, naar het UMC te Groningen. De moeder en haar kinderen zijn overgebracht naar het MCL ter controle. 

Er zouden op het moment van het ongeval meerdere voertuigen op de Holwerterdyk gereden hebben, die politie is op zoek naar de bestuurders van die voertuigen. Mogelijk hebben zij meer informatie waardoor het onderzoek van de politie kan worden aangevuld. 

De Verkeersongevallen Analyse heeft het ongeval in onderzoek. De weg is volledig afgesloten geweest tot ongeveer 20:15 uur voor het verkeer. 

© Foto's: Ben de Jager & Kevin van der Velde